Oravabrewing_logo

Orava Brewing

Tutustu Orava Brewingin tuotteisiin olutblogien kautta.

Oravan painajainen

 

Reservoir Dogsin väripaletissa tämä painajainen olisi Mr. Brown, mutta vain koska kukaan ei saanut olla herra Musta. Saattaa olla, että oluiden värimaailmassa asia on aika lailla samalla tavalla. Imperial Stouteissa kaikki pyrkivät blackiin, mutta lähemmällä tarkastelulla lopputulos on kuitenkin aina ainakin valoa vasten tarkasteltuna jossain määrin ruskeaa.

Orwellialaisen Ödöörin aihettama laktoosinen laskeuma saattaisi säikäyttää varovaisimmat maitoallergikot, mutta ainakin itselleni kyseinen tuoksu aiheuttaa jo heti pilvisyydessäänkin aitoa mielihyvää. Samettinen suutuntuma soittaa sellaista säveltä, että kyseessä voisi olla jonkin aikaa kellarikypsytystäkin kapioarkkuunsa kellottanut keiky, mutta kyseinen tölkkihän on suhteellisen tuoretta tavaraa. Kuluvan vuoden Alkon käsityöläisolutkattauksen satoa nimittäin.

Öljyisen tymäkkä Oravan olemus lesoilee koko matkan ajan eikä jälkimakukaan tilastoissa kalpene. Toffeisen tarttuvaa ja suklaisen sulavaa liukua alusta loppuun saakka. Kokonaisuutta voisi lähestulkoon käyttää jopa imperial stoutin mallikappaleena. Edellä mainittujen makujen lisänä kahvi, lakritsi, salmiakki, yrtit, kaakao ja siirappisuus täydellisessä symbioosissa. Samaan tasoon voi kotioloissa pyrkiä, mutta paremmaksi on turha edes yrittää.

Pääset keikyklubin blogiin klikkaamalla tästä.

Orwellian Nightmare Imperial Stout

”Panimo: Orava Brewing (CoolHead Brew)
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,0 %

Kantavierre: 23,0 °P
Katkeroaineet: 45,0 EBU

Maku: Orwellian Nightmare on espressomainen, makean siirappinen ja tummasuklainen olut. Sen muutoin hyvin mallasleipäistä ja tummahedelmäistä makua seuraa katkera sekä voimakas jälkimaku.

Tuoksu: Tuoksunsa puolesta olut on melko makea, paahteinen sekä kahvimainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntuma on täyteläinen, matalahiilihappoinen sekä kermamainen. Runko on mustanruskea ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka hieman niukka ja kermainen.

Loppukommentit: Tämä erittäin mielenkiintoisen nimen ja etiketin omaava tuotos on Orava Brewing-nimisen pienpanimon käsialaa. Se on kaikin puolin tyylikäs ja onnistunut käsityöläisolut, joka istui omaan makuuni varsin hyvin. Siitä ei suuria virheitä tai puutteita löytynyt ja siksi uskallaan antaa sille varsin hyvän pisteytyksen.

Arvio: 81/100″

Pääset Beer Atlaksen blogiin klikkaamalla tästä.

Orwellian Nightmare

”Orava / Cool Head Orwellian Nightmare is a filtered no-screwing-around (= no tricks nor gimmicks?) Imperial Stout by Orava Brewing, a gypsy brewery from Turku, brewed at Cool Head Brew in Tuusula. Aroma has chocolate, espresso, roasted malts and some spices. Taste gives strong flavours of dark chocolate and black coffee with a moderate smooth roast. Aftertaste has nutty and oaky dry kick. Remarkable show of recipe and brewing skills from a newcomer brewer – this is their 2nd commercial brew.”

Pääset Ölmöngerin blogiin klikkaamalla tästä

The Nightmare on the left, friend’s Summer in Vermont on the right

Orwellian Nightmare 2018

”Orava on turkulainen käkipanimo, johon en ole ennen törmännyt. Tai huomasin kyllä tätä Orwell-olutta jo hanassa jonain iltana Paneman listalla, mutta päätin skipata ehdittyäni hankkia aiemmin jo tölkin. Olut on siis mukana Alkon tämäntalvisessa pienpanimokampanjassa. Tehty Tuusulassa Cool Headillä, tyylisuuntana imperial stout, tuo portereiden vahvin haarautuma, 10%, IBU 55. Lähes musta, mukava beige vaahto. Tuoksussa maitoista paahteisuutta, mausteita hieman. Maku on keskipaahteinen, hedelmäinen, silti kuiva, kahvinen, hieman lakritsinen, lievästi katkeruutta takatilaan keräävä. Aika hallittu, mutta ehkä yllättävänkin hyvää juotavuutta huokuva ohuehko olut näin vahvaksi. Alkoholi tuntuu, ei hallitse, mutta tuhdimpi selkäranka parantaisi ryhtiä. Makeus odotetusti lisääntyy lämmetessä, mutta ei häiritsevälle tasolle. Imperial stoutia pidetään varsin helppona tyylinä, mutta monilta vakiintuneemmiltakin suomalaisilta tekijöiltä on nähty horjahtelevampia suorituksia tässä sarjassa. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.”
 
Pääset Arijuntusen blogiin klikkaamalla tästä.

Orwellian Nightmare

 

”Orwellian Nightmare (Orava, Soome) prk 0,33l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: ”Imperial Stout” ja hinnang on 82 punkti.

Toojainfo: ”Can 246 of 900
Best before the nightmare ends
1920170319″

Eee – panid ikka tähele? Kokku üleüldse 900 purki!

Väike lihtne purk, sildil lipsustatud silmamunakaamera 🙂 Pruun vaht täidab kolmandiku klaasis ja püsib väga kaua.

Aroom. Mõnna-mõnna-mõnna! Niimoodi ei sobi ju küpsel härrasmehel hüüda, ega ju? Moorapeakook ja rummipall ja vaniljekreem ja Tiina marmelaadikommid. Seda kõike ju täiskasvanud ja lubjastunud ainevahetusega inimestele ei soovita, onju?

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas. Selline rahulik magus ja vaikne äraolemine. Mitte sinhandne ülekeeva elurõõmuga nagu lõhn sisendas, kuid siiski rahulolevalt naeratav. Keskmaitse lisab siia veelgi soliidsust … kuigi kas lagritsa segamine šokolaadilikööri sisse on ikka kõige ontlikum tegu?

Lõppmaitse. Vanamoelisuses on oma võlu, kas pole. Vananemises on ilu. Klassikalised ülikonnad ja konservatiivse lõikega mantlid. Vaoshoitud maneerid … mitte see ulakas naeratus, mis siit klaasist otse põsele kleepub. Elunautimiseks on mitmeid vorme. Mõni parem kui teine. Aga kumb see parem on?

Järelmekk. Milline suurepärane harmoonia, vaikuse ja väljaütlemata naljade mõistetihe õhustik.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! MEGA, ma ütlesin, mingu need RB arvajad ka laia kaarega kukele! Sellllllist väärikat vanakooli imp-stouti purgist pakkuda mõjub muidugi omamoodi perverssusena, kuid siuke see moodne maailm juba on! Aga limiteeritud reliis – see jälegi tõstab säänse tembu omamoodi kõrgusse 🙂

pilt isetehtud”

Pääset Tartugambrinuksen blogiin klikkaamalla tästä.

Orwellian Nightmare’18

”Kuten eilen kirjoitettua, niin Alkon vuosittainen pienpanimokattaus on taas törähtänyt hyllyille. Turkulaiselle Orava Brewingille pantu Orwellian Nightmare ’18 on nimensä mukaisesti uusi versio tuosta viime vuonna debytoineesta imperial stoutista ja löytyy nyt siis Alkon pienpanimosetistä.

Vahvat tummat jakoivat troikan mielipiteet. Yksi rakasti Orwellian Nightmaren kaltaisia perinteisempiä imperial stouteja, toinen oli melko välinpitämätön asian suhteen ja kolmas halusi tummansa tsekkiläisen kevyenä. Varmasti jotain kertoo se, että Orwellian Nightmare oli ainoa olut, jota piti tuputtaa laseihin lisää.”

Pääset bonthoobonthoon blogiin klikkaamalla tästä.

Orwellian Nightmare Imperial Stout

”Kattauksen tummat oluet eivät nostata moitteita. On toki hieman yksitoikkoista maistella peräperään useampi porter, stout ja imperial stout, mutta Teerenpeli ja Orava Brewing ovat onnistuneet juotavuudessa, Tuju ja Malmgård taas aromien lataamisessa pulloon. Helmiäkin joukossa on. Mufloni Hermansson Barley Wine, tyylikkäästi isossa pullossa, on upea tyylinmukainen olut.”

Pääset Shakerlehden artikkeliin klikkaamalla tästä.

Orava Paleå

”Orava Brewing kävi Cool Head Brewin panimolla Tuusulassa kiertolaispanemassa, luoden Orava Paleå Apan. Panimovierailullamme saimme kyseistä olutta mukaan maisteltavaksi. Testasimme myös heidän muita oluitaan, tässä postaus siitä.

Vahvan kermaisen, vaalean vaahdon alla kuplii väriltään vaalean hunajainen, ”APAn näköinen” olut. Amerikkalainen humalointi antaa oluelle hedelmäisen ja sitruksisen tuoksun, jonka taustalla on myös pieni ruohoisuus ja makeahko maltaisuus.

Maultaan olut on mitä tuoksu lupasi: kevyen maltaista ja hedelmäistä. Olut on yllättävän kevyt, vaikka volttejakin löytyy. Suutuntuma on tukeva, ei liian hapokas, hiukan katkeralla jälkimaulla. Olut on lyhyesti sanottuna helposti juotavaa, mutta kuten yksi toveri asian ilmaisi: ”Mikään ei oikein iske”. Paleå olisi kaivannut vielä jotain lisää, jotta se olisi noussut parempien tyylinsä edustajien joukkoon.


Ulkonäkö: 8/10

Tuoksu: 13/20

Maku: 12/20

Suutuntuma: 8/10

Kokonaisuus: 27/40

Yhteispisteet: 68/100

Hyvä Apa.”

Pääset Oluttovereiden blogiin klikkaamalla tästä.

Orwellian Nightmare Imperial Stout

”Olutsatama 2017 featuring: Orava Brewing / Cool Head Brew Orwellian Nightmare Imperial Stout, jonka päälle valutettiin vielä hekumallinen annos Cool Headin valmistamaa “Cool Slushia” elikkä maustettua jäädykettä, jonka makuna tällä kertaa oli Maple Choco Vanilla Sundae. Kyllä eräänlainen olut/jäädyke-hybridi. Brewin’ kertoo mieluusti lisää:”


  Pääset Noise.fi:n blogiin klikkaamalla tästä.

Orwellian Nightmare Imperial Stout

”1984 on vaihdettu Big Brother -henkisessä etiketissä 2018:ksi. Tölkistä kaatuu mustaa, vaahto on ruskeaan taittuva ja katoavainen. Tuoksussa on lakritsaa. Maku on tuoksun mukaista, lakritsaa. Alkoholi on läsnä. Paahteinen mallas saa sävyjä vaniljasta. Jälkimaussa humalia, alkoholia vai onko se  vanilja joka vähän häiritsee. Makua on paljon, makeaa, rauhoittavaa kamaa, vähän jopa raskasta. Nimeämisessä ja etiketissä on tyyliä.. 330 ml, 10 %, 4/5″

Pääset Pullollisen blogiin klikkaamalla tästä