Oravabrewing

Osakeanti avoinna

Tervetuloa panimon omistajaksi!

Suomen ensimmäisen valuutan, eli oravannahkojen metsästyskausi on kiihkeimmillään! Vaikka meidät oravat on rauhoitettu jo kauan sitten, oravan metsästys on virtuaalisesti nyt mahdollista! Myymme nimittäin palan selkänahastamme, rakkaasta yrityksestämme Orava Brewingistä osakkeina ja ennennäkemättöminä etuina! Osakeannin tavoitteena on saada vastattua kasvaneeseen kysyntään kasvattamalla tuotannon kapasiteettia investointien avulla ja siirtymällä sivutoimisesta täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Tervetuloa mukaan Orava Brewing Crew:n lämminhenkiseen oluen ystävien klubiin matkalle kohti nopeaa kasvua ja Suomen maukkaimpia oluita!

Orava Brewing panimon synty

Tarinamme alkaa 2010-luvun alkupuolelta päivästä, jona yksi perustajistamme, allekirjoittanut ja nykyinen toimitusjohtaja Santeri Saloniemi maistoi turkulaisessa olutravintolassa Stone Ruination tupla IPAa. Aikaisempaa kokemusta erikoisemmista käsityöoluista ei juurikaan ollut, ja tämä oli silmät avaava hetki.

Henkilö, jonka kanssa olin sinä päivänä liikkeellä, oli jo pidempään haaveillut oluen panemisesta kotona ja asiat lähtivät etenemään vauhdilla; seuraavalla viikolla tehtiin jo ensimmäinen keitto uutteilla. Tämä jäi myös viimeiseksi keitoksi mallasuutteilla ja päätimme siirtyä mäskäämään vierteemme maltaista. Tilaukseen lähti saman tien sähköinen kattila, joka muokattiin mäskäysastiaksi.

Perehdyttyämme lisää tuotantoprosessiin aloimme nykyisten osakkaiden voimin keitellä erilaisia oluita laidasta laitaan, hapanoluista ipoihin ja Imperial stouteihin. Totesimme tuotostemme kestävän kriittisen tarkastelun niin laadun kuin muidenkin ominaisuuksien osalta. Testautimme niitä lähettämällä muutamia eri oluita kilpailuihin. Pärjäsimme melko hyvin, tuli sarjavoittoja sekä finaalipaikkoja. Tästä kimposi innostus ja rohkeus alkaa kaupallistaa toimintaamme.

Vuoden 2017 alussa perustimme osakeyhtiön tavoitteenamme päästä valmistamaan tuotteitamme kiertolaispanimona muiden panimoiden laitteilla. Osana pitkän tähtäimen suunnitelmaamme näimme tämän hyvänä harjoituksena sekä tilaisuutena tehdä brändiämme tunnetuksi. Olimme yhteydessä useisiin panimoihin ja mutkien kautta päädyimme käymään CoolHead Brewlla Tuusulassa. Tuomamme näytteet riittivät vakuuttamaan, ja pääsimme valmistamaan oluitamme. Orava Brewing oli syntynyt.

Tuotteemme, joita pääsimme CoolHeadilla valmistamaan, kuten Orwellian Nightmare, Sticker Can IPA ja Raznilla saivat niin hyvän vastaanoton, että haave oman panimon perustamisesta kasvoi. Aloimme hahmotella liiketoimintasuunnitelmaa, selvitellä rahoitusta ja etsiä sopivia tiloja ja laitteita. 

Omissa tiloissa pääsimme huolellisen suunnittelun jälkeen aloittamaan toiminnan vuoden 2019 kesällä. Yrityksen ja erehdyksenkin kautta olemme saaneet tuotteemme ja tuotantomme nykyiseen tilaan. Halumme kokeilla uutta ja innovoida erilaisia oluita näkyy nykyisessä tuotekirjossamme. Ideoita riittäisi enemmän kuin on aikaa toteuttaa niitä, koska panimomme pyörii nykyisten omistajien päivätöiden ja perhe-elämän ohessa. Meillä on vahva usko tuotteisiimme ja osaamisemme. Nyt on aika ottaa seuraava askel, laajentaa toimintaa ja aloittaa tie yrittäjänä täysipäiväisesti. Lähde mukaamme Orava Brewingin matkalle kohti kasvua ja kansainvälistymistä!

Santeri Saloniemi,
CEO, Co-founder
Orava Brewing Oy

Orava Brewing Oy:n perustajat Santeri Saloniemi ja Jaakko Juntunen maistelemassa uutta Where The Vultures Rest imperial stouttia.

Tuotteet

Laatu on prioriteettimme. Pyrimme kehittämään jatkuvasti uusia innovaatioita ja seuraamaan oluttrendejä maailmalla. Valmistamme tasapainoisia, helposti juotavia oluita, joissa erilaiset makumaailmat kerrostuvat niin, että raaka-aineet tukevat toisiaan ja oluistamme löytyvät ne maut, jotka tuotekuvauksessa mainitaan. Tyylit vaihtelevat perinteisistä lagereista moderneihin hapanoluisiin joita maustamme monin eri tavoin. Miltä kuulostaa esimerkiksi hunaja-, keksi-, mango-, aprikoosi-, jäätelöhapanolut? 

Tuotteidemme nimet ja etiketit kumartavat usein kirjallisuus- ja musiikkimaailman suuntaan, koska suuri osa inspiraatiostamme kumpuaa sieltä. Esimerkkinä mahdollisesti tunnetuin tuotebrändimme Orwellian Nightmare, joka ilmestyy uudistuneena kerran vuodessa. Vuosikerrat 2018 ja -2020 ovat olleet myynnissä myös Alkossa. Kaikki tuotteemme ja koko brändimme on alusta asti suunniteltu niin, että olemme valmiita kansainvälisille markkinoille. Valikoimamme kasvaa jatkuvasti uusilla tuotteilla, joista osa on kertaeriä ja osa jää pysyvästi kiertoon. Ensimmäinen vuosi omilla laitteilla oli laitetestauksen ja tuotekehityksen aikaa. Olemme valmistaneet kaupalliseen tarkoitukseen yhteensä 27 eri olutta ja jo 22 uutuutta omilla laitteillamme. Tuotekehitystahtimme on siis huima! Vahvuutemme on meidän loputon intohimo luoda uusia makuelämyksiä oluen ystäville. Meillä ei ole rajoja innovatiivisuudelle ja kokeellisuudelle. Oluistamme on myös pidetty hyvin paljon, olemme olleet maailman suosituimman oluiden arvostelusovelluksen untappd:n Suomen panimoiden kärkipaikoilla jo vuodesta 2017 lähtien. Kiitos siitä kuuluu teille, hyvät oluen ystävät!

Täältä löytyy valmistamamme tuotteet listattuna: https://untappd.com/OravaBrewing/beer

Tavoitteet

Tuotannon kapasiteetin kasvattaminen uusien investointien avulla ja siirtymällä sivutoimisesta täysipäiväisesti yrittäjäksi. Kapasiteetin kasvun myötä myös myyntikenttää laajennetaan. K-kauppoihin myynti laajennetaan koko Suomen alueelle ja keskusvarastolle. Pyritään hankkimaan uusia asiakkaita laajentamalla myyntikenttä S-ryhmän kauppoihin ja uusien logististen kanavien kuten tukkureiden kautta. Tavoitteemme on laajentaa ravintolamyyntiä koko Suomen alueelle. Alkon verkkokaupassa, sekä 10 lähimmässä myymällä on jo ollut tuotteitamme myynnissä. Pyrimme laajentamaan asiakkuuttamme myös Alkon varaston valikoimaan pääsemiseksi.  Laajennamme asteittain kapasiteetin lisääntyessä myyntiä myös kansainvälisille markkinoille. Tuotannon investointien avulla pystymme panostamaan entistä tarkemmin laatuun. Päämäärämme on valmistaa huikeita oluita, joita ei ole Suomessa vielä tehty!

Investoinnit:

 • RO-vesijärjestelmä, jolla suodatetaan vedestä kloori ja muut mineraalit pois. Tällöin pystymme säätelemään vesiprofiilin täysin oluttyylin mukaan.
 • Tankkikapasiteetin tuplaaminen: Enemmän tankkeja, enemmän olutta. Kun kasvatamme tankkikapasiteettiamme, pystymme myös valmistamaan useammin aikaa vieviä oluttyylejä, kuten imperial stoutia. Lisäksi tuotteita tulee myyntiin huomattavasti enemmän, varastomme ei välttämättä ole enää jatkuvasti tyhjä.
 • Uudet, isommat tilat: Päivittäisen toiminnan pyörittäminen helpottuu, jonka lisäksi rakennamme isomman myymälän, josta tulemme tarjoamaan omien tuotteidemme lisäksi laajan valikoiman muiden panimoiden tuotteita. Myymälän yhteyteen on suunnitteilla myös pieni taproom, jossa on mahdollisuus päästä testaamaan uutuuksiamme ennakkoon.
 • HLT eli kuumavesisäiliö, jonne saamme kerättyä jäähdytysvedet talteen ja käytettyä seuraavassa erässä mäskin huuhteluun. Vähentää vedenkulutustamme huomattavasti ja nopeuttaa valmistusprosessia.
 • Barrel program: Osa uusista tiloistamme pyhitetään kypsytystynnyreille. Tavoitteenamme on jatkossa julkaista vuoden aikana useita tynnyrikypsytettyjä oluita imperial stouteista hapanoluisiin.
 • Työntekijän palkkaaminen: Toimintamme pyörii tällä hetkellä osakkaiden päivätöiden ohessa, eikä aika yksinkertaisesti riitä ottamaan tuotannosta ja myynnistä irti koko sen potentiaalia.
 • Laaduvalvontasolu: Rakennamme uusiin tiloihimme solun laadunvalvontaa varten päivitetyillä mittauslaitteilla, jotta voimme valvoa tuotteidemme laatua entistä tarkemmin.
 • Tuotannon tehostus: Päivitämme pumppumme, jäähdyttimemme ja lauhduttimemme järeämpiin malleihin. Täten pystymme nopeuttamaan prosessia sekä kontrolloimaan tuotteidemme olosuhteita joka vaiheessa paremmin, jolloin laadun ja tasalaatuisuuden varmistaminen on tehokkaampaa. Ostamme oman mallasmyllyn, joten saamme suoraan säästöä tilaamalla rouhimattomana maltaat.
 • Keittolaitteiston päivittäminen: Käytössämme on nyt 500L Speidel Braumeister. Hankimme toisen samanlaisen, jonka avulla pystymme tuplaamaan keittokokomme. Tällöin vierrettä on mahdollista saada työpäivän aikana jopa 1500L. Toinen vaihtoehto on PBC brewery installation ltd:n 2000L laitteisto.
 • Tölkkien etiketöinti: Hankimme automaattisen etiketöintilaitteen tölkityslinjastomme jatkoksi. Nykyisin olemme rullanneet etiketit käsikäyttöisellä laitteella, tehokkuusero on huomattava.

sivu

Investoinnit tullaan totetuttamaan portaittain prioriteettijärjestyksessä osakeannin toteutumisen mukaisesti.

Valmistus-,  liikevaihto- ja tulostavoitteet

Kaikkeen liiketoimintaan sisältyy riskejä. Sama koskee myös Orava Brewing Oy:n liiketoimintaa. Keskeisimmät riskit edellä mainittujen saavuttamisessa ovat myynnin epäonnistuminen, henkilöihin/työntekijöihin liittyvät riskit sekä tuotantoon liittyvät odottamattomat ongelmat.

Orava Brewing Crew:n tasot

1-2 osaketta:

149€-298€

-10% alennus Orava Brewing tuotteista myymälässämme, voimassa heti

-Orava Brewing Crew t-paita

-Orava Brewing Crew facebook yhteisö, jossa pääset näkemään mitä panimolla tapahtuu ja mitä uutuuksia on tulossa ennen muita. Täällä ilmoitamme myös osakkaille suunnatut erikoistarjouksemme.

-Orava Brewing Crew:n vuosittain suunnittelema oma olut, ja siitä näytetölkki. Tätä olutta kaikki osakkaat saa ostaa -20% alennuksella myymälästämme niin kauan kuin tavaraa riittää. 

-Jatkettu:Helmikuun loppuun mennessä osakkeen ostaneille 440ml tölkki Hourglass 10-12%  imperial stouttia, joka valmistetaan vuonna 2021.

-100 ensimmäiselle osakkeen merkitsijälle 1kpl vapaavalintainen tölkki myymälästämme, nopeat ehtii vielä!

3-5 osaketta:

447€-745€

Tason 1 edut

– Pääset osallistumaan uusien oluiden suunnittelemiseen tuotekehitystiimissämme. Myös Orava Brewing Crew:n vuosittain suunnittelema oma olut suunnitellaan tässä tiimissä.

-Panimokierros 10 hengelle tai Oravan juhannusolutpaketti 2021

-Orava Brewing Pipo

6-19 osaketta

894€-2831€

Tasojen 1-2 edut

-15% alennus Orava Brewing tuotteista myymälässämme, voimassa heti

-Orava Brewing Crew Taso 3-5 oma nimetty Barrel Aged tynnyri, jonne pannaan imperial stout kypsymään. Tästä erästä saat 4kpl 440ml tölkkiä. Loput tölkit mitä jää yli -20% alennuksella ostettavissa.

-Orava Brewing huppari

-Oravan runsas joulupaketti 2021

20-44 osaketta

2980€-6556€

-Tasojen 1-3 edut

 -17% alennus Orava Brewing tuotteista myymälässämme, voimassa heti

-Kerran vuodessa osakasillallinen tarjoiluineen

-Oravan runsas joulupaketti jouluisin, alkaen 2021

Business Angel 45+ osaketta

6705€ – ei rajoitusta, tervetuloa panimon suur-omistajaksi!

Tasojen 1-4 edut

-20% alennus Orava Brewing tuotteista myymälässämme, voimassa heti

-Mahdollisuus tulla tekemään oma olut itsellesi, seurallesi tai yrityksellesi alusta loppuun. Suunnitellaan yhdessä resepti, tölkin design ja nimi. Sisältää 10kpl 24-packiä 440ml tölkkejä. Myös keginä mahdollisuus ottaa ulos, saat hanalaitteet lainaksi esim. viikonlopuksi. Loput laatikot mahdollisuus ostaa edulliseen hintaan.

-Jos ostat yli 60-osaketta, soitellaan mitä tehdään! Porukkaosallistujien kanssa neuvottelemme myös mielellämme.

+358408319016/Santeri

+358405549143/Jaakko

Tasoetujen nouto panimolta. Säilytämme osakkeenomistajien tasoetuja panimollamme, jotta kauempana asuvat voivat noutaa tuotteet silloin kun haluavat. Tai vaihtoehtoisesti pyytää kaveria noutamaan tuotteet esim. Orava Brewing Crew Facebook ryhmän kautta. Orava Brewing paitoja ja pipoja tilaamme tarpeen mukaan osakeannin aikana. Ilmoitamme sähköpostitse kun tasoedut ovat noudettavissa.

Merkintäohjeet

Osakkeiden merkitseminen suoritetaan lähettämällä sähköposti osoitteeseen

info@oravabrewing.com

Laita viestiisi seuraavat tiedot:

 • merkittävien osakkeiden lukumäärä
 • osakkeiden maksajan/omistajan koko nimi
 • osakkeiden omistajan henkilötunnus/Y-tunnus
 • yhteystiedot (puhelin nro, postiosoite ja sähköpostiosoite)
 • t-paidan/hupparin koko
 • tieto mikäli osakkeet ostetaan lahjaksi

Maksa merkitsemäsi osakemäärä kokonaisuudessaan Orava Brewing Oy:n pankkitilille  FI67 1743 3000 0280 47 kahden viikon kuluessa merkinnästä.

Osakkeiden viimeinen maksupäivä on 30.5.2021.

Merkintä katsotaan suoritetuksi sillä hetkellä, kun merkintähinta on siirtynyt kokonaisuudessaan yhtiön pankkitilille. Yhtiön hallituksella on yksinomainen oikeus merkintöjen hyväksymiseen. Jos hallitus ei hyväksy merkintää, palautetaan maksu kokonaisuudessaan.

Osakeannin ehdot

Orava Brewing Oy:n hallitus on yhtiökokoukselta 3.12.2020 saamansa valtuutuksen nojalla päättänyt käynnistää osakeannin. Osakeannin ehdoista päätettiin, sen lisäksi mitä Osakeyhtiölaki ja yhtiöjärjestys määräävät, seuraavaa.

Yhtiössä on kaksi (2) osakelajia, A- ja B-osakkeet. Yhtiöllä on merkinnän alkaessa neljä (4) osakkeenomistajaa, joilla on yhteensä tuhat kaksisataa (1200) kpl A-sarjan osaketta. B-osakkeita ei ole annettu tätä antia aiemmin yhtään.

Osakkeiden merkintäoikeus
‍Osakkeita tarjotaan merkittäväksi yhtiön nykyisille osakkeenomistajille sekä yleisölle.

‍Osakkeiden merkintähinta ja osakkeiden määrä
Uusien B-osakkeiden merkintähinta on 149 euroa / osake. Merkintähinta perustuu yhtiön hallituksen määrittämään osakkeen käypään arvoon. Merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan yhtiön vapaaseen omaan pääomaan. Annissa tarjottavien osakkeiden kokonaismäärä on 1100 kappaletta. Annin toteutuessa kokonaan, yhtiön osakkeiden määrä on 2300 kappaletta, eli 1200 A-osaketta ja 1100 kappaletta B-osakkeita.

Osakkeiden merkintäaika
Osakeanti alkaa 15.12.2020 ja päättyy 30.5.2021. Osakeanti päättyy aiemmin, jos kaikki merkittäväksi tarjotut 1100 B-osaketta on merkitty ja maksettu tai yhtiön hallitus muusta syystä näin päättää. Ylimerkintätilanteessa osakkeet allokoidaan ensin merkintäjärjestyksessä yhtiön nykyisille osakkaille, jonka jälkeen uusille osakkaille merkintäjärjestyksessä.

Osakkeiden merkintä ja maksaminen
Osakkeiden merkintä ja maksaminen tehdään yhtiön ilmoittamalle pankkitilille. Merkintä katsotaan maksetuksi sillä hetkellä, kun merkintähinta on kokonaisuudessaan siirtynyt yhtiön pankkitilille. Yhtiön hallituksella on yksinomainen oikeus merkintöjen hyväksymiseen. Ylimerkintätilanteessa hallitus voi myös keskeyttää osakeannin.

Osaketta koskevat rajoitukset
B-osakkeet ovat merkitsijän haltuun tarkoitettuja sijoitusosakkeita. Osakkeella ei ole äänivaltaa yhtiökokouksessa. Mikäli osake siirtyy muulle kuin alkuperäiselle osakkeen merkitsijälle on siitä viipymättä ilmoitettava yhtiön hallitukselle.

Osinko
B-osakkeella on oikeus osinkoon samassa suhteessa kuin A-osakkeilla. Yhtiökokous päättää vuosittain mahdollisesta osingonjaosta, yhtiön taloudellinen tilanne, investointi- ja rahoitustarpeet huomioon ottaen.

Muuta
Sijoittajalla on merkinnän yhteydessä velvollisuus ilmoittaa yhtiölle nimensä, henkilötunnuksensa, Y-tunnuksensa tai vastaavan virallisen tunnuksensa, sähköpostiosoitteensa sekä postiosoitteensa. Yhtiöllä on oikeus pyytää sijoittajalta (luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö) kaikkia välttämättömiä henkilöllisyyden todistamiseen tarvittavia asiakirjoja. Sijoittaja on vastuussa yhteystietojensa sekä mahdollista osingonmaksua varten ilmoitetun pankkitilin tietojen oikeellisuudesta. Sijoitus ei ole talletussuojan piirissä. Sijoitus ei ole pääomaturvattu.

Osakeantipäätös on ilmoitettu rekisteröitäväksi ja se tullaan rekisteröimään tammikuussa 2021.

Yhtiön hallituksella on yksinomainen oikeus osakeannin toteutumisen hyväksymiseen. Jos hallitus päättää, että osakeanti ei toteudu palautetaan maksut kokonaisuudessaan.

Arvopaperimarkkinalakia ei sovelleta osakeannissa
Yhtiön osakkeet eivät ole arvopaperimarkkinalain mukaisia arvopapereita. Osakeannista ei laadita arvopaperimarkkinalain mukaista esitettä eikä siinä sovelleta arvopaperimarkkinalain säännöksiä.

fiSuomi