Tarinamme / Our story

Tarinamme alkaa 2010-luvun alkupuolelta päivästä, jona yksi perustajistamme, allekirjoittanut ja nykyinen toimitusjohtaja Santeri Saloniemi maistoi turkulaisessa olutravintolassa Stone Ruination tupla IPAa. Aikaisempaa kokemusta erikoisemmista käsityöoluista ei juurikaan ollut, ja tämä oli silmät avaava hetki.
Henkilö, jonka kanssa olin sinä päivänä liikkeellä, oli jo pidempään haaveillut oluen panemisesta kotona ja asiat lähtivät etenemään vauhdilla; seuraavalla viikolla tehtiin jo ensimmäinen keitto uutteilla. Tämä jäi myös viimeiseksi keitoksi mallasuutteilla ja päätimme siirtyä mäskäämään vierteemme maltaista. Tilaukseen lähti saman tien sähköinen kattila, joka muokattiin mäskäysastiaksi.
Perehdyttyämme lisää tuotantoprosessiin aloimme nykyisten osakkaiden voimin keitellä erilaisia oluita laidasta laitaan, hapanoluista ipoihin ja Imperial stouteihin. Totesimme tuotostemme kestävän kriittisen tarkastelun niin laadun kuin muidenkin ominaisuuksien osalta. Testautimme niitä lähettämällä muutamia eri oluita kilpailuihin. Pärjäsimme melko hyvin, tuli sarjavoittoja sekä finaalipaikkoja. Tästä kimposi innostus ja rohkeus alkaa kaupallistaa toimintaamme.
Vuoden 2017 alussa perustimme osakeyhtiön tavoitteenamme päästä valmistamaan tuotteitamme kiertolaispanimona muiden panimoiden laitteilla. Osana pitkän tähtäimen suunnitelmaamme näimme tämän hyvänä harjoituksena sekä tilaisuutena tehdä brändiämme tunnetuksi. Olimme yhteydessä useisiin panimoihin ja mutkien kautta päädyimme käymään CoolHead Brewlla Tuusulassa. Tuomamme näytteet riittivät vakuuttamaan, ja pääsimme valmistamaan oluitamme. Orava Brewing oli syntynyt.
Tuotteemme, joita pääsimme CoolHeadilla valmistamaan, kuten Orwellian Nightmare, Sticker Can IPA ja Raznilla saivat niin hyvän vastaanoton, että haave oman panimon perustamisesta kasvoi. Aloimme hahmotella liiketoimintasuunnitelmaa, selvitellä rahoitusta ja etsiä sopivia tiloja ja laitteita.
Omissa tiloissa pääsimme huolellisen suunnittelun jälkeen aloittamaan toiminnan vuoden 2019 kesällä Turun Iso-Heikkilässä. Turun tilat kävivät nopeasti ahtaaksi, ja muutimme vuonna 2021 keväällä Liedon avantiin osoitteeseen kulkuripellontie 3 huomattavasti suurempiin tiloihin. Kasvun mahdollisuudet Liedossa on hyvät, tilat riittää tuotannon kasvattamiseen. Eli tulevaisuudessa tulette löytämään Oravan oluita kaupoista ja ravintoloista entistä enemmän!